4.04.2009

Hindistancevizli-Tepsi-Kek

Hamur için:
200 gr. şeker
2 paket vanilya
300 gr. un
1 paket kabartmatozu

2 yumurta
1/4 l ayran
1 yemek k. sıvıyağ

Üzeri için:
100 gr. şeker

150 gr. tereyağ
100 gr. hindistancevizi

Hazırlanışı:
Hamurmalzemeleri bir kapta iyice karıştırılır. Hamur (Kek hamuru gibi biraz cıvık) yağlanmış bir fırın tepsisine dökülür. 175 derece de 10 dakika kadar pişirilir.
Tereyağ, şeker ve hindistancevizi bir tencerede eritilir. Eriyen malzeme fırından çıkartılan az pişmiş hamurun üzerine dökülür. Eşit bir şekilde üzerine dağıtılır. 10-15 dakika üzeri altın sarısı rengini alana kadar pişirilir. Servisten önce üzerine purdaşekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder