27.07.2009

Manisa Kebabı

Malzemeler:
Krep için:
3 yumurta
2 su b. süt
1,5 su b. un
1 çay b.sıvıyağ

İç harcı için:
yarım kg kuzu eti
1 soğan
2 patates
5 adet mantar
sıvıyağ, tuz, karabiber


Fesleğen sos için:
1 domates
1 çorba k. salça
fesleğen

Hazırlanışı:

Manisa kebabının iç harcı için et sıvıyağda sotelenmeye alınır. Daha sonra üzerine soğan eklenerek sotelenir. Daha sonra mantar doğranarak ilave edilir. Biraz su ve baharat eklenerek pişirilir.Etler ve mantarlar pişince içerisine diğer taraftan kızartılmış küp patatesler eklenir.

Diğer taraftan krep hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına yumurta alınarak çırpılır. İçerisine süt, sıvıyağ ve biraz tuz eklenerek alabildiği kadar (yaklaşık 1,5 su b. ) un ilave edilir. Hazırlanan krep hamurundan ince krepler yapılır.

İç harç ve krep hazır olunca krep yayılır, orta kısmına harç konularak önce karşılıklı kenarları daha sonra diğer kenarları kapatılır.Yağlanmış fırın kabına dizilir. Daha sonra üzerine 1 dilim domates, 1 dilim biber ve bir dilim kaşar peyniri konularak kürdanla tutturulur. 190 derecelik fırında pişirilir.

Kebap pişerken fesleğenli sos hazırlanır. Bunun için 1 domates renderelir.Üzerine salça ve biraz tuz eklenir. Ocaktan alınmasına yakın Doğranmış fesleğen eklenir. Kebap pişince sos ile servis yapılır.


Berliner

Malzemeler:
500 gr. un
50 gr. margarin
50 gr. şeker
1 p. yaş maya
2 yumurta
az tuz
1 p. vanilya şekeri
250 gr. ılık süt

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Üzeri için:
Pudra şekeri

Quarkdessert "Schwarzwälderkirsch"

İçli Köfte

Patatesli Tavuk

Sebzeli Balık



Damla Sakızlı Vişneli Muhallebi

Malzemeler:
2 su bardağı süt
4 ç. kaşığı şeker
2 ç. kaşığı nişasta
2 parca damla sakızı

Sosu için:
1 su bardağı vişne suyu
1 ç. kaşığı nişasta
1 ç. kaşığı şeker

18.07.2009

Gavurdağ Salatası



Malzemeler:
4 adet domates
1-2 adet soğan
2 adet sivri biber

1 adet salatalık
½ demet maydanoz
½ çay bardağı nar ekşisi

½ çay bardağı zeytinyağı
limon suyu
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Domatesin kabuklarını soyulur küp küp doğranır. Soğan, maydanoz ve sivri biberler çok ince doğranıp domateslere ilave edilir. Nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve kırmızı biber ile tatlandırılır. Cevizi de eklenip son kez karıştırılır.

16.07.2009

Cheese Cake


Cheese Cake

Hamur için:
75 gr. şeker
1 p. vanilya şekeri
75 gr. margarin
200 gr. un
1 yumurta
1 çay k. kabartma tozu

İç harcı için:

500 gr. labne (Quark)
150 gr. şeker
1 p. vanilya şekeri
2 yumurta sarısı
1 bardak sıvıyağ
1 p. vanilyalı puding
limon aroması
½ l süt

Hazırlanışı:

Hamur için tüm malzemeler çırpılır. Katı bir hamur elde edildikten sonra hamurun bir kısmı yuvarlak kek kalıbının tabanına yerleştirilir. Kalan parçalar kenarlarına eklenir. İç harcı için tüm malzemeler iyice karıştırılır. Hazırlanan harç kek kalıbına dökülür. 60 dakika kadar 190-200° derecede pişirilir.

Kuşkonmaz Çorbası

Malzemeler:

10 su b. tavuk veya et suyu

3 çorba k. un

3 çorba k. margarin

1 kutu kuşkonmaz (konserve)

2 yumurta sarısı

½ fincan çiğ krema


Hazırlanışı:

Un ve yağ ateşte esmerleştirmeden kavurulur. Et suyu veya tavuk suyunu topaklaştırmadan karıştırarak ilave edilir. İki taşım kaynatılır. Kuşkanmazların uç tarafından fındık büyüklüğünde üçer parça kesilir. kenara ayrılır . Geri kalanı ezilip suyu ile birlikte çorbaya ilave edilir. Yarım saat kadar pişirilir. Çiğ krema ile yumurta çırpıılır karıştırarak çorbaya ilave edilir. Kenara ayrılan kuşkonmazları da çorbaya ilave ederek sıcak servis yapılır.

10.07.2009

Fırın-Sütlaçı


Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
1 bardak şeker
2 kaşık nişasta
1 yumurta sarısı
1 litre süt
1 vanilya
Isteğe göre biraz krema

Kuru Kaysı Tatlısı

Malzemeler:
125 gr. yağ
1 su b. su
500 gr. kayısı
1 çay b. şeker
ceviz içi


Hazırlanışı:
Yağ eritilir, bir bardak su ile az kaynatılır. Daha sonra şeker ilave edilir ve 10-15 dakika kadar kaynatılır. Bir tabağa dizerek üzeri bolca cevizle süslenerek servis edilir.

2.07.2009

Mercimek Köftesi

Malzemeler:
2 su bardağı mercimek,
1 su bardağı ince bulgur,
1 su bardağı sıvıyağ,
2 soğan, 1 demet maydanoz,
1 çay kaşığı bibersalçası,
10 sap taze soğan,
3 bardak su,
karabiber, kırmızıbiber, tuz

Yapılışı:

Mercimek, tuz su ile haşlanır. Haşlandıktan sonra üstüne bulgur dökülür (bir tepside) ve yarım saat dinlendirilir. Domates ve bibersalçasını mercimeğe yedirene kadar yoğurulur. Taze soğanları ince ince kesip baharatlarla iyice yoğurulur. Soğanlar kavrulur ve sıvıyağ ile mercimeğe yoğurulur. Maydanozuda ilave ettikten sonra büyük köfteler halinde servis yapılır.

Kum Tatlısı

Malzemeler:
4 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı un, 1 su bardağı haşhaş, 1 su bardağı irmik, 1 p. kabartmatozu, 1 p. vanilyaşekeri.

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker, 3 su bardağı su.

Hazırlanışı:
Hamur için bütün malzemeleri çırpılır. Yuvarlak tepside pişirilir. Şerbet kaynatıldıktan sonra pişen tatlı hamurunun üzerine soğuk dökülür. Üzerine süslemek için kaymak koyduktan sonra servis edilir.

Kabak Salatası