31.12.2009

Créme Frâiche'li Elmalı Tart


29.12.2009

Kazandibi


Malzemeler:
1 l süt
1 su b. toz şeker
2 yemek k. nişasta
2 yemek k. pirinç unu
2 yemek k. pudra şekeri


Hazırlanışı:
Süt, nişasta, şeker, piriç ununu muhallebi kıvamına gelene kadar pişiririlir. Diğer tarafta küçük bir tepsinin dibi margarin veya tereyağı ile yağlanır. Üzerine 2 yemek kaşığı pudra şekerini serpilir. Pişen muhallebi yağlanmış tepsinin üzerine dökülür. Ocağın üzerine koyulur ve altı karamelleşene kadar yakılır. Daha sonra ocaktan alıp, içi su dolu başka bir tepsiye oturtup soğuması sağlanır. Soğuduktan sonra dilimleyip, rulo yapıp servis edilir.

KoKostar


Malzemeler Hamuru için:
2 adet yumurta (birinin akı iç malzemeye)
250 gr. margarin (eritilmiş)
1 kahve fincanı kakao
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un


Iç malzemesi:
2 su bardağı hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı (iki tanede daha iyi)


Yapılışı:
Hamur malzemeleri un hariç karıştırılır. Yumuşak bir hamur oluncaya kadar azar azar un eklenir. Iç malzemesi karıştırılır. Hamurdan ufak parçalar koparılır. Ince bir şekilde açılır. Iç malzemesinden ekleyerek yuvarlanır. Basık olmasın. Yuvarlak olsun. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 dereceli fırında pişirilir....

14.12.2009

Rafaello Pastası


Malzemeler:
4 adet yumurta
1 vanilya şekeri
125 gr margarin
100 gr un
125 gr şeker
50 gr kavrulmuş hindistan cevizi

Üzeri için:
kayısı suyu
2 paket krema
Rafaello 
İsteğe göre mevsim meyvaları

Hazırlanışı:
Kek malzemeleri iyice çırpılır. Pasta kalıbına dökülerek 30 dakika pişirilir.
Isıtılan kaysı suyu ikiye bölünen kekin üzerine sürülür.
2 kutu krema çırpılır. Rafaelloların yarısı ezildikten sonra ilave edilir ve iyice karıştırılır.
Yarısı kekin içine yarısı kekin üzerine sürülür. Kalan Rafaellolar ortadan kesilerek pasta süslenir.



6.12.2009

Kadınbudu Köfte

Malzemeler:
400 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay b. pirinç
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta

Panelemek için:
2 adet yumurta
un

Hazırlanışı:
Kıymanın üçte biri içine hiç birşey koymadan bir iki dakika kavurulur. Pirinç haşlanıp sudan geçirilir. Bu malzemeler soğuduktan sonra kalan çiğ kıymanın içine koyulur. Üzerine yumurta, soğan rendesini, tuz ve karabiber eklenir. Köfte harcı bu şekilde buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
Daha sonra şekli verilir ve tekrar buzdolabında yarım saat dinlendirildikten sonra önce una daha sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartılır.

Levent'in Pastası