19.02.2010

Dileğin Pastası

Malzemeler Pandispanya:
5 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
bir kaç damla zeytinyağı


İç Kreması:

3 su bardağı süt
1 yemek k. nişasta
3 yemek k. un
1 vanilya şekeri
1 su bardağı şeker 

Dış Kreması:
1 paket krem şanti

Vişneli Şöbiyet


Malzemeler: 
8 milföy hamur'u (kare)
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı irmik
File fıstık veya badem
üzerine tereyağ

Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Hazırlanışı:
Önce süt ve irmikle krema pişirilir.
Kare milföyler tekrar 4'e bölünerek ortasına kaymak sıkılır ve üzerine file fıstık veya badem koyularak uçlarından üçgen şeklinde kapatılır. Üst üste gelecek şekilde tepsiye dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağ döktükten sonra fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
Ilıyınca şerbeti dökülerek servis yapılır.

Zeytinli Milföy