27.07.2010

İncirli Tatlı


Malzemeler: Kek:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi,

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu

Şerbeti:
1,5 su bardağı su, .1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker


Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağ
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti

Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor). Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.

Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Beyaz-Çikolata

23.07.2010

Patatesli Üçgenbörek


Peynirli veya Patatesli
Sosu:
1 k. Yoğurt
1 yumurta
1 tatlı k. Karbonat
Üstüne Yumurta, susam

Yufkayı şerit şerit kes daha sonra üçgen şeklinde sar.

Un Kurabiyesi


Malzemeler:
4 su b. un
250 gr. margarin
1/2 çay b. pudraşekeri
1 paket vanilyeşekeri
1/2 çay b. pudraşekeri üzeri için ve tarçın


Hazırlanışı:
Yumuşatılmış margarine pudraşekeri ilave ederek karıştırılır. Un ve vanilye ekleyerek hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekil verip tepsiye dizilir. Önceden 175 C ısıtılmış fırında pembeleşınceye kadar 15-20 dakika pişirilir. Biraz soğuyunca pudraşekerine bulayıp üzerine tarçın serpilir.

Ispanaklı Gülböreği


20.07.2010

Zeytinyağlı Barbunya


Malzemeler:
1 kg. barbunya (haşlanmış)

4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
2 baş kuru soğan, doğranmış
1 çay bardağı zeytinyağı
2 havuç
2-3 adet acı sivri biber
750 ml kaynamış su
Tuz

 Hazırlanması:

Soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. havuçları küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin. domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin. barbunyayı ekleyip 5 dakika karıştırın. sonra suyu ve tuzu ilave edin. kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.

Davet Sofralarımız








Nescafeli-Çikolatalı KuP


Patlıcan Salatası


Tavuklu Kabak (Sandal Sefası)



Nohutlu Pilav




ŞaK ŞuKa




Semizotu Salatası





Börülce Salatası




Yoğurtlu Havuç

17.07.2010

HAVUÇ RÜYASI

MALZEMELER:
1 kg havuç,
2 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi,
1 limonun suyu
Arasına dizmek için pötibör bisküvi
YAPILIŞI:
Havuçları soyun, iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın, haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın. Haşlama yapıtığınız suyu (eksilmişse su ile 4 bardağa tamamlayın) diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. Orta boy bir borcamı suyla ıslatın, bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün. Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın. Ben küçük kare borcam kullanarak 4 kat oluşturmayı tercih ettim. Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (krem şanti, ceviz, fıstık v.b), dolapta dinlendirip servis edin.

İNCİRLİ TATLI

Malzemeler: Kek:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi,

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu


Şerbeti:
1,5 su bardağı su, .1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker


Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağ
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor). Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.


Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Un Helvası

Malzemeler:
200 gr. un
125 gr. yağ
50 gr. fıstık
100 gr. ceviz


Şerbeti için:
2 su b. şeker
2 su b. su


Hazırlanışı:
Yağ ve fıstık kavrulur. Daha sonra un ilave edilir iyice kavrulduktan sonra şerbeti dökülür ve suyu çekene kadar ocakta bekletilir.


Hint Pare

Malzemeler:
250 gr. margarin
2 yumurta
1 kabartma tozu
1,5 çay b. hindistan cevizi
aldığı kadar un


Şerbeti için:
3,5 su b. şeker
3 su b. su
limon

Pırasa Köftesi

Malzemeler:
  • 1 kilo pırasa
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • tuz,
  • karabiber
kızartmak için:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır unu
  • mısır özü yağı
Yapılışı:
Pırasa çok ince doğranır ve çok iyi pişene dek haşlanır. Haşlandıktan sonra iyice sıkılır sulu kalmamasına dikkat edilir. İçine yumurta, kıyma, tuz, karabiber eklenir. İyice karıştırılır. 1-2 saat buzdolabında bekletirseniz şekil vermesi daha kolay olur. Sonra elinizle ızgara köfte şekli verilir. Köftelerin tümü hazırlanınca diğer yerde 2 yumurta çırpılır. Köfteler tek tek önce yumurtaya sonra mısır ununa bulanarak, mısır özü yağında kızartılır sıcak servis yapılır.

Keşkül

Malzemeler:
2 litre süt
400 gr. şeker
120 gr. pirinç unu
200 gr toz badem

Hazırlanışı:
Süt ve şeker kaynatılır. 2 bardak suylan pirinç unu karıştırılır. Daha sonra kaynayan süte ilave edilir. Üzerine badem tozu da eklenir ve karıştırarak pişirilir. İnmeye yakın isteğe göre bir yumurta eklenir. Kaselere boşaltılan tatlılar şam fıstığı ve hindistan cevizi ile süslenir.


Halley Pasta

MAZLEMELER
Keki için;
5 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
2 paket kabartma tozu
4 bardak un
1 paket vanilya
Ara kreması için;
1/2 litre süt
7 çorba kaşığı un
1 yumurta
6 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 küçük paket labne peyniri


Sosu için;
3 su bardağı süt
5 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı kakao
Üzeri için;
Yeteri kadar hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Kek için yumurtalar şeker ile iyice çırpılır. Sıvıyağ, süt ve vanilya da ilave edilip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu da ayrı bir kapta harmanlanıp karışıma ilave edilir ve kaşıkla karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülüp önceden ısıtılmış 175º derecelik fırında pişirilir. Sos için şeker, kakao ve süt karıştırılır. Kek soğuyunca ister su bardağıyla yuvarlaklar kesilir ister bıçakla karelere bölünür ve her tarafı sosa bulanarak buzdolabında 2 saat bekletilir. Krema için ayrı bir tencerede un, yumurta, şeker ve vanilya karıştırılır. Süt de ilave edilip kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan alınıp labne peyniri ilave edilip ve karıştırılır. Buzdolabında soğumuş olan kekler bıçakla enlemesine ikiye bölünür ve aralarına hazırlanan krema sürülür. Keklerin herbiri hindistan cevizine bulanıp üzeri arzu edilen şekilde süslenir.


Ağlayan Pasta

Hamuru için:
4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
3 kaşık kakao
1 vanilya şekeri
1 kabartma tozu
1 kaşık yağ
2 kasık süt

Üzerinin kreması için:
1,5 bardak süt
1 bardak şeker
3 kaşık kakao
2 kaşık (silme) un


Üzeri için:
2 bardak süt
2 paket krem şanti



Hazırlanışı:
Hamur için bütün malzemeler iyice çırpılır. Yağlanmış orta boy düz kek kalıbında önceden ısıtılmış fırında pişirilir.  Pişen kek 2 bardak süt ile ıslatılır. Önceden çırpılan krem şanti ıslatılan kekin üzerine sürülür. Hazırlanan kakaolu krema biraz ılıdıktan sonra şantili kekin üzerine dökülür. Biraz soğuduktan sonra servis edilir.

Emine Teyzenin Tavuklu Pilavı

Malzemeler:
1 kuru soğan
göz kararı pirinç
tuz
karabiber
nane
kimyon
tavuk
tavuk suyu


Hazırlanışı:
Soğan kavurulur. Göz kararı pirinç ilave edilir. Nane, tuz karabiber kimyon eklenerek kavrulur. Üzerine önceden haşlanan tavuğun suyu dökülür. Daha sonra pilavın üzerine tavuklar dizilir. Isteğe göre ya fırında ya da aygazın üzerine pişirilir.


Yumurtalı Peynirli Salata

PIRASA KÖFTESİ

Malzemeler:
1 kilo pırasa
250 gr kıyma
1 adet yumurta
tuz,
karabiber


kızartmak için:
2 adet yumurta
1 su bardağı mısır unu
sıvıyağı


Yapılışı:
Pırasa çok ince doğranır ve çok iyi pişene dek haşlanır. Haşlandıktan sonra iyice sıkılır sulu kalmamasına dikkat edilir. İçine yumurta, kıyma, tuz, karabiber eklenir. İyice karıştırılır. 1-2 saat buzdolabında bekletirseniz şekil vermesi daha kolay olur. Sonra elinizle ızgara köfte şekli verilir. Köftelerin tümü hazırlanınca diğer yerde 2 yumurta çırpılır. Köfteler tek tek önce yumurtaya sonra mısır ununa bulanarak, mısır özü yağında kızartılır sıcak servis yapılır.

Patlıcan Köftesi

Malzemeler:
2 közlenmiş Patlıcan
1 Yumurta
1 çay b. Kaşar
1,5 çay b. Un
Maydanoz
Tuz, karabiber
1 su b. Galete unu, sıvıyağ