2.09.2010

Arnavut Çiğeri



Malzemeler:
1 kg kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
1 su bardağı un
4 tane patates (isteğe göre)
5-6 tane sivri biber
2 baş büyük soğan
Tuz, kırmızıbiber
Bol sıvıyağ
üzeri için Maydanoz


Yapılışı:
Mutfak tezgahının üzerine 3 kat gazete serin. Ciğeri gazetenin üzerine yayın. 1 su bardağı unu her tarafına serpip karıştırın. Kızartma tenceresine bol sıvıyağ dökün ve ciğeri 2 sefer de kızartın. 5-6 dakika da pişiyor. Patatesleri soyup minik küpler halinde doğrayıp kızartın. Biberi de küçük parçalara bölüp kızartın.
2 tane soğanı piyazlık doğrayıp ciğerin üzerine alın.  Kızartmaları, tuzu ve kırmızıbiberi de ekleyip hepsini harmanlayın. Mümkün olduğunca sıcak servis yapın.