16.12.2012

Tart Hamuru

Malzemeler (28 cm Ø):

125 g un
1/2 kabartma tozu
100 g şeker
1 vanilya
4 yumurta
3 yemek k. sıvıyağ
2 yemek k. sirke (Elma veya Üzüm)
Zubereitung
Tart kalıbını iyice yağlayın ve buzdolabında hamur hazırlanana kadar bekletin. Un ve kabartma tozunu bir karışrıtma kabına eleyin. Diğer malzemeleride ekleyerek önce Mikserin en düşük ayarında çırpın daha sonra 1 dakika en yüksek ayarında çırpın. Hamuru buzdolabından çıkarılan kalıba eşit şekilde dökün ve 200 derecede 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra kalıbından çıkartarak iyice soğumasını bekleyin. 



6.12.2012

Şeftali Jöleli İrmik Tatlısı


Malzemeler:
1 l süt
8 kaşık şeker
8 kaşık irmik
1 paket vanilya

Üzeri için: 
2 şeftali
bir paket jöle

Vezir Parmağı


Malzemeler:


 250 g margarin (oda sıcaklığında)
1 çay b. yoğurt
1 çay b. sıvıyağ
1 çay bç irmik
1 çay b. şeker
2 tane yumurta
1 tane kabartmatozu
aldığı kadar un

Üzeri için: 
bulamak için 1 çay b. irmik
süslemek için isteğe göre hindistancevizi veya ceviz

Şerbeti: 
4 su b. su
4 su b. şeker

Hazırlanışı: 
Oda sıcaklığındaki margarine diğer malzemeleri ilave edip iyice yoğurun (kulak memesi kıvamında). Cevizden biraz büyük parçalar alarak Parmak şekli verip irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 170 derece de pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkartıp sıcakken daha soğutulmuş şerbeti tatlıların üzerine dökün. Üzerini hindistan cevizi veya dövülmüş cevizle süsleyin. 


Canım Kızımın ilk Dişi çıktı...


Tarçınlı Kurabiye



Malzemeler:
2,5 bardak un
125 gram margarin
yarım su bardağı şeker 
1 yumurta 
yarım paket kabartmatozu 
tarçın

Un Kurabiyesi


Malzemeler:
1 yumurta
125 g margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-3 su bardağı un

Hindistancevizli Kurabiye


Malzemeler:
250 gr. margarin, 3,5 su b. un, 2 yumurta, 6 çorba k. pudraşekeri, 1 p. kabartma tozu, 1 kase hindistancevizi

Hazırlanışı:
Margarin, yumurtasarısı, pudraşekeri ve 4 kaşık hindistancevizi karıştırılır. Un ve kabartmatozu ilave edilerek yoğurulur. Fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlanır. Önce yumurta beyazına sonra hindistancevizine bulayıp yağlanmış tepsiye dizilir. Orta derecede 25 dakika pişirilir.