16.02.2013

İrmikli Kabak Tatlısı



MALZEMELER: 

KABAK KATI İÇİN:  
Ezilmiş kabak 
iri kırılmış 1 paket kare bisküvi
fındık kırığı
hindistan cevizi 

Tüm Malzemeler karıştırılır. Muhallebi hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir. 

MUHALLEBİ KATI İÇİN:  
1 litre süt
10 kaşık irmik
9 kaşık şeker
vanilya şekeri 

Tüm Malzemeler karıştırılarak muhallebi pişirilir.  Kelepçeli kalıbın altı hafif ıslatılıp muhallebi dökülür. Soğuduktan sonra kabaklı katı üzerine dökülür ve buzdolabında soğutulur. Daha sonra kalıptan çıkarıp hindistan cevizi ve fındıkla servis yapılır.

10.02.2013

Yayla Çorbası


MALZEMELER:
1/2 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağ
tuz
kuru nane
1 yumurta 
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un

HAZIRLANIŞI:
Pirinçi 1,5 bardak suyla haşlayın. Suyu çektikten sonra kalan suyu haşlanan pirinçlere ekleyerek kaynaması beklenir. Daha sonra başka bir kapta yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılsın. Su kaynadıktan sonra iki kepçe yoğurtlu karışıma eklenir ve iyice karıştırılır. Daha sonra kaynayan pirinçlere eklenir. İyice karıştırarak az daha kaynatılır. En son tereyağ ve nane yakılarak çorbaya eklenir. Tuzu da ilave edip servis edilir. 

Vişneli Tatlı (Kirsch-Quark-Dessert)


Zeytinyağlı Sarma


Patates Salatası


Makarna Salatası


9.02.2013

1 Yaş Kurabiyesi


Esra Yengemin yaptığı bir yaş kurabiyesi...

Bulgur Salatası


Esra Yengemin harika Muffinleri


Çikolata Kaplı Mozaik Kek




Truffle Tarifi



Malzemeler:
200 gr. kıyılmış bitter çikolata 
200 gr. süt kreması
1 adet çikolatalı kek

Üzeri için:
1 küçük kase kakao
kurutulmuş meyve parçaları
fındık
file antep fıstığı
file badem
hindistan cevizi
şekerleme süs
çikolata parçaları 

Yapılışı:
Kremayı ortaboy bir sos tenceresine alın, kaynayana kadar bekleyin ve içine doğradığınız bitter çikolataları içine ekleyin ve eriyene kadar çıpın, eriyince ocaktan alın.
Keki elinizde derin bir kaba ufalayın, oda sıcaklığına gelen çikolatalı kremayı içine dökün ve iyice yoğurun. Hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün hamurdan ceviz büyüklüğünde  parçalar kopartın, elinzde yuvarlayın (elinizde yuvarlarken ısınacak ve bulaması daha kolay olacak) ve her bir topu badem, fıstık, dövülmüş fındık parçalarına bulayın. Truff kağıtlarında servis yapın.


Kaynak: http://mutfaksirlari.com/truff.html

Buzluk Böreği


Malzemeler:
3 adet yufka
Sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı
5-6 adet büyük haşlanmış patates,
1 su bardağı süt
Beyaz Peynir
Tuz
Maydanoz
Pulbiber

Yapılışı :
Patatesler haşlanır ve daha sonra süt ile birlikte püre haline getirilip, içine tuz eklenir. İlk yufka bütün halinde serildikten sonra her tarafı fırça yardımı ile yağlanıp, patates püresi yufkanın her yerine eşit şekilde sürülür. İç harçı bol koyulmalı. İlk katın üzerine ikinci yufka da serilir ve aynı işlem yapılır.  Kalan yufkalar da aynı şekilde yağlanıp arasına patates püresi sürüldükten sonra 5. yufkada patates püresinin üzerine beyaz peynir serpilir. (Ben peyniri patates harçına karıştırdım). Daha sonra yufka bir taraftan sarılarak kalın bir rulo haline getirilir. Buzluğa kolay yerleştirilmesi için ortadan ikiye ayrılıp, önce streçfilme daha sonra aluminyum folyoya sarılarak buzluğa kaldırılır. 1-2 saat sonra (yufkalar bıçakla dağılmadan dilimlene bilecek kadar donduğunda) çıkarılıp, yaklaşık birer parmak kalınlığında dilimler kesilir. Dilimler yatay biçimde tepsiye yerleştirilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 190 C derecede üstleri kızarana kadar pişirilir.

Etli Kereviz Yemeği


Esra'nın Doğum günü Pastası


Kardeşim Serpilin yaptığı İstanbul Temalı Pasta...