7.07.2013

Kardeşimin yaptığı 1 YAŞ Pastası



Serpilin elinden 1 Yaş Pastası....

Kardeşimin yaptığı Makaronlar....


Kardeşim Serpilin yaptığı Macaronlar

Midye Börek



Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Sosu için:
  • 1 su bardağı su
  • yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Elmalı Tart


Malzemeler:

125 gr. tereyağı
1 yumurta(60 gr)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı şeker (70 gr)
Yarım paket kabartma tozu
2-3 su bardağı un (300 gr)

İç malzemesi:
4 adet elma
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
dövülmüş ceviz veya fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
kuru üzüm

Hazırlanışı:Elma rendeleyin. Üzerine şekeri dökün ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Yağ, ceviz ve tarçını da ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Unu, şekeri ve soğuk tereyağını robota alıp karıştırın. Tereyağın una tamamen karışması lazım. Karışımı bir karıştırma kabına alıp, kalan malzemeleri de ilave edin ve yoğurun. Hamurun yarısını alıp merdaneyle  0.5 cm. kalınlığında açın. Kullanacağınız borcamın  ağız kısmını hamurun üzerine kapatıp, bastırarak tartın üst kısmını ayarlayın. Kenarda kalan kısımları ve diğer hamuru birleştirip yeniden tepsinin içini kaplayacak büyüklükte açın. Yağlanmamış tepsinin içine yerleştirin. Elmalı harcı da orta kısma döküp yayın. İlk olarak tartın üstü için hazırladığımız hamuru şeritler halinde kesin. Tartın üzerini kafes şeklinde örün. Bu hamuru rendeleyerek te kullanabilirsiniz. O zaman rendeleyeceğiniz hamuru 1 saat kadar buzlukta bekletmeniz lazım ki rahat rendelensin.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırına tartı sürün. Üzeri kızarınca fırından alın. Üzerine pudra şekeri serpin.


Tarif: cahidejibek.com

İrmik Tatlısı


Malzemeler:
1 litre süt
8 kaşık şeker
9 kaşık irmik 
Arası için:
Kedi dili bisküvi
Kayısı marmelatı

Bezelye Çorbası





Malzemeler:
1,5-2 su bardağı tane bezelye
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 adet et bulyon
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 kaşık pirinç

Yapılışı:

  • Patatesi ve soğanı soyarak ve ince ince kıyın. 
Geniş bir tencereye soğanı ve yağı alın soğanları 1-2 dakika kavurun. Kavurduğunuz soğanların üzerine patatesleri de ekleyerek biraz daha kavurun. Son olarak olarak bezelyeleri ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun. 5 su bardağı suyu tencere ye ilave edin kaynayınca et bulyonu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın.
Kaynayan çorbanızı pürüzsüz oluncaya kadar blender dan geçirin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Çorbanız koyu gelirse içine 1-2 su bardağı kadar kaynar su ekleyin ve 1 aşım kaynatın.
Tarif: http://mutfaksirlari.com/