2.07.2009

Mercimek Köftesi

Malzemeler:
2 su bardağı mercimek,
1 su bardağı ince bulgur,
1 su bardağı sıvıyağ,
2 soğan, 1 demet maydanoz,
1 çay kaşığı bibersalçası,
10 sap taze soğan,
3 bardak su,
karabiber, kırmızıbiber, tuz

Yapılışı:

Mercimek, tuz su ile haşlanır. Haşlandıktan sonra üstüne bulgur dökülür (bir tepside) ve yarım saat dinlendirilir. Domates ve bibersalçasını mercimeğe yedirene kadar yoğurulur. Taze soğanları ince ince kesip baharatlarla iyice yoğurulur. Soğanlar kavrulur ve sıvıyağ ile mercimeğe yoğurulur. Maydanozuda ilave ettikten sonra büyük köfteler halinde servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder