13.12.2014

EzoGelin Çorbası



Malzemeler:
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 türk kahve fincanı bulgur 
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 su bardağı su
  • tuz

Meyanesi için:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 su bardağı su

Yapılışı:
Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır. Soğan ve sarımsak tereyağında pembeleşinceye kadar kavurulur. Daha sonra mercimek, bugur ve pirinci ekleyerek 1 dakika daha kavurun.
Tuz ve su ilave ederek orta ateşte kaynamaya bırakın.
Daha büyük bir tencereye sıvıyağı alın. Üzerine unu ekleyerek kavurun. Kavurduğunuz una salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.
Baharatları ekleyerek karıştırın ve 2 su bardağı kadar sıcak suyu ekleyerek topak kalmaması için  karıştırmaya devam edin.
Pişip yumuşayayan diğer tenceredeki bakliyatları suyu ile birlikte hazırladığınız unlu suya ekleyin ve karıştırın.
1 taşım kaynatıp ocaktan alın. İsteğe göre kavrulmış yağ ve pul biber ile servis yap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder