Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 türk kahve fincanı bulgur
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 7 su bardağı su
- tuz
Meyanesi için:
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 su bardağı su
Yapılışı:
Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır. Soğan ve sarımsak tereyağında pembeleşinceye kadar kavurulur. Daha sonra mercimek, bugur ve pirinci ekleyerek 1 dakika daha kavurun.Tuz ve su ilave ederek orta ateşte kaynamaya bırakın.
Daha büyük bir tencereye sıvıyağı alın. Üzerine unu ekleyerek kavurun. Kavurduğunuz una salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.
Baharatları ekleyerek karıştırın ve 2 su bardağı kadar sıcak suyu ekleyerek topak kalmaması için karıştırmaya devam edin.
Pişip yumuşayayan diğer tenceredeki bakliyatları suyu ile birlikte hazırladığınız unlu suya ekleyin ve karıştırın.
1 taşım kaynatıp ocaktan alın. İsteğe göre kavrulmış yağ ve pul biber ile servis yap.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder