6.12.2012

Vezir Parmağı


Malzemeler:


 250 g margarin (oda sıcaklığında)
1 çay b. yoğurt
1 çay b. sıvıyağ
1 çay bç irmik
1 çay b. şeker
2 tane yumurta
1 tane kabartmatozu
aldığı kadar un

Üzeri için: 
bulamak için 1 çay b. irmik
süslemek için isteğe göre hindistancevizi veya ceviz

Şerbeti: 
4 su b. su
4 su b. şeker

Hazırlanışı: 
Oda sıcaklığındaki margarine diğer malzemeleri ilave edip iyice yoğurun (kulak memesi kıvamında). Cevizden biraz büyük parçalar alarak Parmak şekli verip irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 170 derece de pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkartıp sıcakken daha soğutulmuş şerbeti tatlıların üzerine dökün. Üzerini hindistan cevizi veya dövülmüş cevizle süsleyin. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder