16.12.2012

Tart Hamuru

Malzemeler (28 cm Ø):

125 g un
1/2 kabartma tozu
100 g şeker
1 vanilya
4 yumurta
3 yemek k. sıvıyağ
2 yemek k. sirke (Elma veya Üzüm)
Zubereitung
Tart kalıbını iyice yağlayın ve buzdolabında hamur hazırlanana kadar bekletin. Un ve kabartma tozunu bir karışrıtma kabına eleyin. Diğer malzemeleride ekleyerek önce Mikserin en düşük ayarında çırpın daha sonra 1 dakika en yüksek ayarında çırpın. Hamuru buzdolabından çıkarılan kalıba eşit şekilde dökün ve 200 derecede 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra kalıbından çıkartarak iyice soğumasını bekleyin. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder