29.05.2010

KREMALI BEZELYE ÇORBASI

Malzemeler:
1 paket Dondurulmuş Bahçe Bezelyesi (400 gr),
1 adet orta boy soğan,
2 diş sarımsak,
½ kutu krema,
1.5 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı tereyağı, 1 kahve fincanı sıvıyağı,
4-5 su bardağı tavuk suyu


Yapılışı:
Tencereye sıvıyağın yarısını dökün. Üzerine iri küpler halinde doğradığınız soğanı ve 3-4 parçaya böldüğünüz sarımsakları ekleyin. 2-3 dk orta ateşte soteleyin. Üzerine 4 su bardağı tavuk suyunu döküp kaynatın. Kaynamaya başladığında  Dondurulmuş Bezelyeyi ilave edip pişmeye bırakın. 5-7 dk sonra ayrı bir kaba alıp el blenderi ile ezin. Aynı tencereye unu, tereyağını ve sıvıyağı ekleyip kavurun. Püre haline getirdiğiniz bezelyeyi tencere ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyin. Kıvamı koyu olduysa biraz daha su ekleyin. Son olarak kremayı da ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp sıcak olarak servis edin.


Mantarlı Tavuk Sarma

Malzemeler:
3 adet kemiksiz tavuk göğüsü


Sos:
100 gr. tereyağ, 500 gr. mantar, 50 gr. salça, 250 gr. ayçiçek yağı, 1 çay k. karabiber, 100 gr. margarin, 1 çay k. tuz, 150 gr. taze kaşar, 3 adet domates, 1 çay b. su (sosun cıvıklığına göre ayarla), 1 adet maydanoz, 1 tatlı k. karabiber, 1 tatlı k. pulbiber, 1 tatlı k.  kimyon, 1 tatlı k. kekik,


yeteri kadar tuz, 4 yumurta, 250 gr. un.


Yapılışı:
Önce mantar haşlanır ve dinlendirmeye alınır, soğuyan mantarlar yuvarlak şekilde doğranır (mantar isteğe görede doğrana bilir) tavuklar 1 kisiye eşit düşecek şekilde ince şekilde ortadan ayrılır.
Tavaya da 100 gr. margarin eritilir içine haşlanmış mantar ve domatesler çok küçük doğranarak ilave edilir kaşarın bir kısmını da (50 gr. kadar) ilave edilerek kimyon, kekik, karabiber, pulbiber ve tuz ilave edilerek kavrulur 4 dakika kavrulduktan sonra hazırlanan harç ince açılmış tavuklara eşit miktarda pay edilir tavuklar dağılmayacak şekilde sıkıca Rulo halinde kapatılır. Tavuklar önce una sonra yumurtaya bulanarak önceden hazırlanan kızartma yağında tam pişmeyecek şekilde kızartılır, kızaran tavuklar bir tepsinin içersine yertleştirilir kalan kaşar rendelenerek tavukların üzerine serpilir ve fırına verilir, kaşarların üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir pişen tavuklar isteğe göre sos hazırlanıp servis edilir.

23.05.2010

Hindi Şnitzel (CASA)

Malzemeler:
Tavuk eti, tuz, un, ayçiçek yağı, 1 diş sarımsak, tereyağı, dereotu, süt, 1 kutu krema, kaşar peyniri.



Yapılışı:
Tavuklara tuz at ve unla sonra yagda kızart.

Sosuna bir sarımsağı az tere yağında erit, içine dereotu at bir bardak kadar süt dök kaynat, kaynadıktan sonra kremasını dök içine tavukları at biraz içinde tut (alt üst çevir) sonra üzerini kaplıcak şekilde bol kaşar peyniri koy ve eriyene kadar kapağı kapalı olarak pişir.