Malzemeler:
3 adet kemiksiz tavuk göğüsü
Sos:
100 gr. tereyağ, 500 gr. mantar, 50 gr. salça, 250 gr. ayçiçek yağı, 1 çay k. karabiber, 100 gr. margarin, 1 çay k. tuz, 150 gr. taze kaşar, 3 adet domates, 1 çay b. su (sosun cıvıklığına göre ayarla), 1 adet maydanoz, 1 tatlı k. karabiber, 1 tatlı k. pulbiber, 1 tatlı k. kimyon, 1 tatlı k. kekik,
yeteri kadar tuz, 4 yumurta, 250 gr. un.
Yapılışı:
Önce mantar haşlanır ve dinlendirmeye alınır, soğuyan mantarlar yuvarlak şekilde doğranır (mantar isteğe görede doğrana bilir) tavuklar 1 kisiye eşit düşecek şekilde ince şekilde ortadan ayrılır.
Tavaya da 100 gr. margarin eritilir içine haşlanmış mantar ve domatesler çok küçük doğranarak ilave edilir kaşarın bir kısmını da (50 gr. kadar) ilave edilerek kimyon, kekik, karabiber, pulbiber ve tuz ilave edilerek kavrulur 4 dakika kavrulduktan sonra hazırlanan harç ince açılmış tavuklara eşit miktarda pay edilir tavuklar dağılmayacak şekilde sıkıca Rulo halinde kapatılır. Tavuklar önce una sonra yumurtaya bulanarak önceden hazırlanan kızartma yağında tam pişmeyecek şekilde kızartılır, kızaran tavuklar bir tepsinin içersine yertleştirilir kalan kaşar rendelenerek tavukların üzerine serpilir ve fırına verilir, kaşarların üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir pişen tavuklar isteğe göre sos hazırlanıp servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder