29.05.2010

KREMALI BEZELYE ÇORBASI

Malzemeler:
1 paket Dondurulmuş Bahçe Bezelyesi (400 gr),
1 adet orta boy soğan,
2 diş sarımsak,
½ kutu krema,
1.5 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı tereyağı, 1 kahve fincanı sıvıyağı,
4-5 su bardağı tavuk suyu


Yapılışı:
Tencereye sıvıyağın yarısını dökün. Üzerine iri küpler halinde doğradığınız soğanı ve 3-4 parçaya böldüğünüz sarımsakları ekleyin. 2-3 dk orta ateşte soteleyin. Üzerine 4 su bardağı tavuk suyunu döküp kaynatın. Kaynamaya başladığında  Dondurulmuş Bezelyeyi ilave edip pişmeye bırakın. 5-7 dk sonra ayrı bir kaba alıp el blenderi ile ezin. Aynı tencereye unu, tereyağını ve sıvıyağı ekleyip kavurun. Püre haline getirdiğiniz bezelyeyi tencere ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyin. Kıvamı koyu olduysa biraz daha su ekleyin. Son olarak kremayı da ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp sıcak olarak servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder