100 gr. tereyağ, 100 gr. şeker, 2 yumurta,
1/2 rendelenmiş limonkabuğu, 1 paket vanilyaşekeri,
150 gr. un, 1,5 tatlı kasığı kabartmatozu50 gr. nişasta, 2-3 yemekkaşığı süt
Üzeri için:
200 gr. konserve vişne ayrıca 150 gr. konserve kaysı veya mandalina
Piştikten sonra:
Pudraşekeri
Piştikten sonra:
Pudraşekeri
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri mikserle en yüksek ayarda iyice çırpın (en az iki dakika). Kağıtkapsülleri tepsiye dizin ve kek kıvamına gelen hamuru çok fazla taşmıyacak şekilde doldurun. Üzerine meyveleri dizdikten sonra fırına verin.
Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.
Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.
Fırın ayarları:
E-Fırın: 175 - 200° C --> 35-40 dakika
G-Fırın: 2.-3. ayarda --> 35-40 dakika
G-Fırın: 2.-3. ayarda --> 35-40 dakika
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder