14.03.2011

Elmalı Kurabiye




Malzemeler:
1 yumurta
125 gr pudra şeker
125 gr margarin
1 kabartma tozu
1 vanilya
limon rendesi (isteğe göre)
aldığı un
İç Malzeme:
2 adet elma
fındık veya ceviz
üzüm
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Önce iç malzeme kısık ateşte pişirilir. Üzerine tarçın ilave edilip soğumaya bırakılır. Hamur için margarin oda sıcaklığında olmalı. Margarin, pudra şekeri ve yumurta iyice yoğurulur. Un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur merdane yardımı ile açılır ve bir çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir. İki karşılıklı kenarını keserek, ortalarına hazırladığınız iç malzemeden koyarak dört kenarını da ortaya doğru gül şeklinde kapatılır. 170 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Tercihe göre üzerine pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder