24.03.2011

Gnocchi

Domates Soslu

Gorgonzola Soslu

Malzemeler:
4 adet orta boy haşlanmış patates
1 yumurta
1-2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber


Hazırlanışı:
Patateslerin kabukları soyularak yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sıcakken iyice ezilir. Ilınınca ortası havuz gibi açılarak yumurta kırılır, baharatlar ilave edilir ve un yavaş yavaş üzerine serpilerek yoğurmaya başlanır. Hamur ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilave edilir. Gerekirse un miktarı artırılır. Hamur  biraz dinlendikten sonra dörde bölünür ve 2 cm eninde uzun şeritler haline getirilir.

Unlanmış zeminde şeritler 1-2cm boyutlarında kesilir. Kesilen parçalar oval şekilde yuvarlanır. Daha sonra çatalının tersini bastırarak izi çıkartılır. Şekil verilen gnocchiler unlanmış bir tepside bekletilir.

Derin bir tencerede su kaynatılır, biraz tuz ilave edilerek gnocchiler suda haşlanır. Pişenler 2-3 dakika içinde suyun üzerine çıkar ve delikli kepçe ile servis tabaklarına paylaştırılır. İsteğe göre üzerine zeytinyağı ilave edilerek yada farklı soslar hazırlanarak servis edilir.



Gorgonzola Sosu:
200 ml krema 
150 gr gorgonzola
1 çay k. muskat
karabiber
1 küçük soğan
az tuz
biraz rendelenmiş kaşar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder