11.01.2013

Petibör Bisküvili Çikolata ve Truffle Çikolata

Petibör Bisküvili Çikolata
Malzemeler:
200 gram sütlü veya bitter çikolata
2-3 tane petibör bisküvi

Hazırlanışı:
Çikolata benmari usulü eritilir. İçerisine rondodan geçirilen bisküviler karıştırılır ve çikolata kalıplarına dökülerek soğumaya bırakılır.
Kalıplara göre fındıklada süslenir. 



Truffle (Truff) Çikolata:

Malzemeler:
1 paket krema 
170 gram bitter çikolata
170 gram sütlü çikolata
isteğe göre aroma (ben türk kahvesi kullandım tadını alana kadar)
 
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Kakao
Türk Kahvesi  

Hazırlanışı:
Çikolatalar eritilir ve kremanın içine dökülerek karıştırılır. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletip 8 saat buzdolabında beklet. Daha sonra yuvarlayarak hindistancevizi veya kakao ya bulayarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder