17.06.2013

Çikolatalı Kahveli Kurabiye



Malzemeler:
100 gram tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı dolusu kakao
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı su 
1,5-2 su bardağı un

üzeri için:
bitter çikolata

Hazırlanışı: 
Oda sıcaklığındaki tereyağı 1 dakika çırpılır. Pudra şekeri eklenir ve krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edilir. 
Kahveye bir tatlı kaşığı suda eritilir ve karışıma eklenir. Un da eklendikten sonra ele yapışmayacak bir hamur yoğurulur. 
Hamurdan parçalar kopartılarak hilal şekli verilir. 10 dakika buzdolabında dinlendikten sonra önceden ısıtılmış fırında (180 C) 15-20 dakika pişirilir.
Soğuyan kurabiyelerin uçları benmari usulu eritilmiş çikolataya batırılır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder