29.06.2013

Dere Otlu Kabak Çorbası

Malzemeler
1 büyük kabak
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy patates
2 yemek kaşığı pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı tavuk suyu veya et suyu
Yeteri kadar içme suyu
Yarım demet dereotu
Tuz

Meyanesi İçin:
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un

Hazırlanışı: 
Soyulmuş kabak, soğan ve patatesi iri küpler halinde doğrayın. Üzerine pirinç, zeytinyağı, tuz ve tavuk suyunu, ayrıca üzerine çıkacak kadar içme suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayınca çorbayı pürüzsüz hale gelene kadar blender dan geçirin. Ayrı bir yerde yumurta sarısı, süt ve unu iyice çırpıp çorbaya ekleyin. Karıştırarak bir taşım daha kaynatın. İçine dereotunu ince ince doğrayıp ocaktan alın. Doğranmış dereotuyla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder