Malzemeler
1 paket yulaflı bisküvi
50 gram margarin
1 paket kedi dili bisküvi
1 paket yulaflı bisküvi
50 gram margarin
1 paket kedi dili bisküvi
Üzeri İçin
1 paket toz şanti
1 su bardağı süt
1 kase çilek
1 paket toz şanti
1 su bardağı süt
1 kase çilek
Kreması İçin
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı granül kahve
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı granül kahve
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Islatmak İçin
1 kase çilek püresi
2 çorba kaşığı toz şeker
1 kase çilek püresi
2 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı
Yulaflı bisküviyi iyice ufalayıp erimiş margarinle karıştırın. 170 derecede 10 dakika pişirin. Soğuyunca çemberin etrafını kedi dili bisküvilerinin altlarından hafif keserek çepeçevre sıralayın. Orta boşluğuna bisküvi margarin karışımını elinizle iyice bastırın. Üzerine toz şekerle karıştırdığınız çilek püresini dökün. Kreması için tüm malzemeleri soğuk tencereye alın ve pişirin. Bu kremayıda çilek püresinin üzerine dökün ve düzeltin. Krema soğurken tozşanti ve sütü çırpın. Soğuyan kremanın üzerini krem şantiyle kaplayın ve çileklerle süsleyin. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapacağınız zaman çemberden çıkarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder