7.07.2013

Elmalı Tart


Malzemeler:

125 gr. tereyağı
1 yumurta(60 gr)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı şeker (70 gr)
Yarım paket kabartma tozu
2-3 su bardağı un (300 gr)

İç malzemesi:
4 adet elma
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
dövülmüş ceviz veya fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
kuru üzüm

Hazırlanışı:Elma rendeleyin. Üzerine şekeri dökün ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Yağ, ceviz ve tarçını da ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Unu, şekeri ve soğuk tereyağını robota alıp karıştırın. Tereyağın una tamamen karışması lazım. Karışımı bir karıştırma kabına alıp, kalan malzemeleri de ilave edin ve yoğurun. Hamurun yarısını alıp merdaneyle  0.5 cm. kalınlığında açın. Kullanacağınız borcamın  ağız kısmını hamurun üzerine kapatıp, bastırarak tartın üst kısmını ayarlayın. Kenarda kalan kısımları ve diğer hamuru birleştirip yeniden tepsinin içini kaplayacak büyüklükte açın. Yağlanmamış tepsinin içine yerleştirin. Elmalı harcı da orta kısma döküp yayın. İlk olarak tartın üstü için hazırladığımız hamuru şeritler halinde kesin. Tartın üzerini kafes şeklinde örün. Bu hamuru rendeleyerek te kullanabilirsiniz. O zaman rendeleyeceğiniz hamuru 1 saat kadar buzlukta bekletmeniz lazım ki rahat rendelensin.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırına tartı sürün. Üzeri kızarınca fırından alın. Üzerine pudra şekeri serpin.


Tarif: cahidejibek.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder