7.07.2013

Bezelye Çorbası





Malzemeler:
1,5-2 su bardağı tane bezelye
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 adet et bulyon
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 kaşık pirinç

Yapılışı:

  • Patatesi ve soğanı soyarak ve ince ince kıyın. 
Geniş bir tencereye soğanı ve yağı alın soğanları 1-2 dakika kavurun. Kavurduğunuz soğanların üzerine patatesleri de ekleyerek biraz daha kavurun. Son olarak olarak bezelyeleri ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun. 5 su bardağı suyu tencere ye ilave edin kaynayınca et bulyonu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın.
Kaynayan çorbanızı pürüzsüz oluncaya kadar blender dan geçirin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Çorbanız koyu gelirse içine 1-2 su bardağı kadar kaynar su ekleyin ve 1 aşım kaynatın.
Tarif: http://mutfaksirlari.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder