Malzemeler
Kek için:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süt
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu
1 çay bardağı kakao
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Keki ıslatmak için:
2 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 kase kırılmış fındık (isteğe bağlı)
Çikolata sosu:
1 Su bardağı su veya süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı un
1-2 yemek kaşığı kakao
az tereyağ
biraz tuz
1 paket bitter çikolata
Hazırlanışı:
İlk önce yumurta ve şeker iyice çırpılır. Diğer hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. Hamur yağlanmış kare yeya yuvarlak borcam kabına dökülürek 170C fırında pişirilir.
Fırından çıkartılan Kek ilk sıcağı çıktıktan sonra kürdan ile heryerinden delinir ve 2 su bardağı süt hertarafı ıslanacak şekilde üzerine gezdirilir.
Daha sonra tamamen soğuyan Kek üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür ve üzeri çikolata sosu ile kaplanır. Ağlayan Kek bir akşam önceden yapılırsa daha lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder