Keki için:
1 orta ç. bardağı şeker
1 orta ç. bardağı irmik
1 orta ç. bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı un
1 p. vanilya şekeri
Şerbeti için:
1,5 su bardağı su,
1,5 su bardağı şeker,
1/2 limon
Üzerindeki Pudding için:
1 litre süt
2 kaşık şeker1 p. sıvı krema (200 ml)
5 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı:
Keki için bütün malzemeler iyice çırpılır. Dikdörtgen (borcam) bir tepside pişirilir. Şerbet önceden hazırlanır ve sıcak tatlının üzerine dökülür. Biraz soğumaya bırakılır.
Nişasta ve diğer malzemeler pudding gibi pişirilir. Sıcakken hamurun üzerine dökülür. Servisten önce hindistan cevizi vs. süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder