21.06.2009

Afyon Kaymağı

Keki için:
1 orta ç. bardağı şeker
1 orta ç. bardağı irmik
1 orta ç. bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı un
1 p. vanilya şekeri

Şerbeti için:
1,5 su bardağı su,
1,5 su bardağı şeker,
1/2 limon

Üzerindeki Pudding için:
1 litre süt
2 kaşık şeker
1 p. sıvı krema (200 ml)
5 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı:
Keki için bütün malzemeler iyice çırpılır. Dikdörtgen (borcam) bir tepside pişirilir.
Şerbet önceden hazırlanır ve sıcak tatlının üzerine dökülür. Biraz soğumaya bırakılır.
Nişasta ve diğer malzemeler pudding gibi pişirilir. Sıcakken hamurun üzerine dökülür. Servisten önce hindistan cevizi vs. süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder