4.06.2009

LaBamBa Pastası


Kek için:
5 yumurta, 150 gr. şeker, 150 gr. un, 1/2 paket kabartmatozu
Üzeri için:
1 l 100% portakal suyu, 3 paket vanilyalı puding, 9 yemek k. pudraşekeri
2. Kat:
2-3 paket krema, 3 yemek k. pudraşekeri
3. Kat:
petit beurre bisküvi, eritilmiş çikolata

Hazırlanışı:
Yumurta akı ayrı çırpılır. Diğer malzemeler de çırpılarak kar halindeki yumurta akınla karıştırılır. Hamur dikdörtgen bir tepside pişirilir.

Üzeri için portakalsuyu, puding ve pudraşekeri pişirilir. Ilıdıktan sonra kekin üzerine dökülür.

İyice soğuyunca krema hazırlanıp üzerine eklenir. Son işlem olarak bisküviler az portakal suyuna batırılarak kremanın üzerine yerleştirilir ve üzerlerine çikolata eritilip sürülür.

Bisküvilerin hizasında kesilerek servis yapılır. (Bisküvi yerine Ananasda olur)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder