8.06.2009

Muhallebili Çikolatalı Kurabiye

Malzemeler :
125 gr. tereyağı
1 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
1 çorba k. yoğurt
4 çorba k. pudra şekeri
1 paket vanilya
½ paket kabartma tozu

İç harcı için:
1.5 su b. süt
5 çorba k. toz şeker
1 limon
1 çorba k. un
1 çorba k. nişasta

Üzeri için:
Bitter çikolata

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve tereyağı alınarak karıştırılır. Daha sonra üzerine pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu ve en son un eklenir. Alabildiği kadar un ile hamur yoğurulur.
Diğer tarafta kremasını hazırlanır. Bunun için tencereye süt, toz şeker, un ve nişasta alınarak karıştırarak pişirilir. Kıvamı koyulaşınca bir limon suyunu içine ilave ederek yedirene kadar çırpılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak içine muhallebi koyup kapatılır. (Muhallebi yeterince soğumazsa hamurun çatlamasına ve muhallebinin dışarı akmasına neden olabilir.) Kapattılan hamurları fırın tepsisine dizerek 170 derecelik fırında pişirilir.
Pişen kurabiyeler servis tabağına alınarak üzerine eritilmiş çikolata ve yeşil fıstık ile süsleyerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder