6.12.2009

Kadınbudu Köfte

Malzemeler:
400 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay b. pirinç
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta

Panelemek için:
2 adet yumurta
un

Hazırlanışı:
Kıymanın üçte biri içine hiç birşey koymadan bir iki dakika kavurulur. Pirinç haşlanıp sudan geçirilir. Bu malzemeler soğuduktan sonra kalan çiğ kıymanın içine koyulur. Üzerine yumurta, soğan rendesini, tuz ve karabiber eklenir. Köfte harcı bu şekilde buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
Daha sonra şekli verilir ve tekrar buzdolabında yarım saat dinlendirildikten sonra önce una daha sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder