11.01.2013

Havuçlu Kabak

Malzemeler:
4 adet kabak
4 adet havuç
4 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
tuz
1 çay bardağı su
yarım demet dereotu



Yapılışı:
Önce düzgün bir  biçimde kabak ve havuçları alalım. Havuçlar kabak boyunda  ve kabakların içine girebilecek ebatlarda olmalıdır. Kabak  ve havuçların üzerini kazıyıp temizleyelim. Kabakların içini dikkatlice oyup havuçları içine yerleştirelim. Uzun gelen  havuçları keselim.

Yayvan bir tencereye  kabakları dizelim. Üzerine ince kıyım piyaz ( yarım ay) şeklinde kesilmiş soğanları, diş diş sarımsakları, kabukları soyulup minik doğranmış domatesi, zeytinyağı, su, şeker ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirelim. Pişip ılınan  veya soğuyan  yemeğimizi servis tabağına alalım ve üzerine ince kıyım doğranmış dereotunu serpelim. 

Alıntı: http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/12/havuclu-kabak.html#more

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder