•1 su bardağı buğday nişastası
•250 gr.yumuşak margarin (oda ısısında)
•1 paket kabartma tozu
•3 çorba kaşığı toz şeker
•1 adet yumurta
•minicik tuz
•2 su bardağı un
•250 gr.yumuşak margarin (oda ısısında)
•1 paket kabartma tozu
•3 çorba kaşığı toz şeker
•1 adet yumurta
•minicik tuz
•2 su bardağı un
Üzeri için:
•Yarım su bardağından biraz az tarçın
•2 çorba kaşığı toz şeker
•Yarım su bardağından biraz az tarçın
•2 çorba kaşığı toz şeker
•Hamur malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.Ele yapışmayan bir hamur olacak. Hamurdan parçalar koparıp mutfak tezgahının üzerinde 2 cm.çapında rulolar yapıp baklava şeklinde minik minik kesin.
•Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.
•Bir kaba üzeri için gerekli olan malzemeleri koyup iyice karıştırın.
•Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri üzeri için hazırladığınız tarçınlı şekerli karışıma bulayıp servis tabağına alın.
İyice soğutup servis yapın.
Alıntı: http://www.kadinlarkulubu.com/portal/gurme/tarcinli-kurabiye-tarifi-35727.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder