9.02.2013

Truffle Tarifi



Malzemeler:
200 gr. kıyılmış bitter çikolata 
200 gr. süt kreması
1 adet çikolatalı kek

Üzeri için:
1 küçük kase kakao
kurutulmuş meyve parçaları
fındık
file antep fıstığı
file badem
hindistan cevizi
şekerleme süs
çikolata parçaları 

Yapılışı:
Kremayı ortaboy bir sos tenceresine alın, kaynayana kadar bekleyin ve içine doğradığınız bitter çikolataları içine ekleyin ve eriyene kadar çıpın, eriyince ocaktan alın.
Keki elinizde derin bir kaba ufalayın, oda sıcaklığına gelen çikolatalı kremayı içine dökün ve iyice yoğurun. Hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün hamurdan ceviz büyüklüğünde  parçalar kopartın, elinzde yuvarlayın (elinizde yuvarlarken ısınacak ve bulaması daha kolay olacak) ve her bir topu badem, fıstık, dövülmüş fındık parçalarına bulayın. Truff kağıtlarında servis yapın.


Kaynak: http://mutfaksirlari.com/truff.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder