16.02.2013

İrmikli Kabak Tatlısı



MALZEMELER: 

KABAK KATI İÇİN:  
Ezilmiş kabak 
iri kırılmış 1 paket kare bisküvi
fındık kırığı
hindistan cevizi 

Tüm Malzemeler karıştırılır. Muhallebi hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir. 

MUHALLEBİ KATI İÇİN:  
1 litre süt
10 kaşık irmik
9 kaşık şeker
vanilya şekeri 

Tüm Malzemeler karıştırılarak muhallebi pişirilir.  Kelepçeli kalıbın altı hafif ıslatılıp muhallebi dökülür. Soğuduktan sonra kabaklı katı üzerine dökülür ve buzdolabında soğutulur. Daha sonra kalıptan çıkarıp hindistan cevizi ve fındıkla servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder