10.02.2013

Yayla Çorbası


MALZEMELER:
1/2 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağ
tuz
kuru nane
1 yumurta 
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un

HAZIRLANIŞI:
Pirinçi 1,5 bardak suyla haşlayın. Suyu çektikten sonra kalan suyu haşlanan pirinçlere ekleyerek kaynaması beklenir. Daha sonra başka bir kapta yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılsın. Su kaynadıktan sonra iki kepçe yoğurtlu karışıma eklenir ve iyice karıştırılır. Daha sonra kaynayan pirinçlere eklenir. İyice karıştırarak az daha kaynatılır. En son tereyağ ve nane yakılarak çorbaya eklenir. Tuzu da ilave edip servis edilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder