Malzemeler:
1 lt süt
12 yemek kaşığı İrmik
12 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 adet portakalın ince rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı silme kakao
1 su bardağı ( veya 5 orta boy parça) haşlanıp püre yapılmış balkabağı
1 paket vanilya
1 adet portakalın ince rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı silme kakao
1 su bardağı ( veya 5 orta boy parça) haşlanıp püre yapılmış balkabağı
Yapılışı:
Süt, irmik, portakal kabuğu rendesi ve 10 kaşık toz şekeri uygun bir tencereye konularak orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişirilir. Kaynadıgında kıvamı katılaşınca ocaktan alınır ve vanilya ilave edilerek karıştırılır.
Karışımın üçte biri bir kaseye dökülür. İçine kakao eklenerek karıştırılır ve hafifçe ıslatılmış kare bir borcama dökülür.
Geri kalan sade karışım da kakaolu karışımın üzerine dökülür.
En son balkabağı püresi kalan 2 kaşık şeker ile karıştıılarak en üst katına dökülür.
Tatlı oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir. Daha sonra buzdolabında iyice soğutulduktan sonra kesilerek servis yapılır.
Tarif: http://www.pelinchef.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder