Malzemeler:
3 su bardağı rendelenmiş havuç
5 yemek kaşığı şeker
2 paket petibör bisküvi
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
1 yemek kaşığı kakao
1 bardak su
Üzerine için:
Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Rendelenmiş havuçlar şeker ve 1 bardak suyla birlikte yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirilir. Havuçlar blenderdan geçirilip fındığı ilave edip karıştırılır ve yarısı ayrı bir kaba alınır. Ayırdığımız havuçların yarısına kakaosu serpilip karıştırılır ve daha önce rondodan geçirilip toz haline getirdiğimiz bisküvinin yarısına yakın miktarı ilave edilip yoğrulur.Havuçların ayırdığımız diğer yarısınada bisküvinin diğer yarısı dökülüp yoğrulur.Her iki havuçlu karışım aynı yumuşaklıkta olmalı... Strec filmden yeterli uzunlukta kesildikten sonra önce kakaosuz havuçlu karışım elimizle bastırarak düzgün bir şekilde açılarak filmin üzerine yerleştirilir. Sonra kakaolu karışım aynı boyutta açılıp diğer karışımın üzerine yerleştirilir ve rulo yapılır ve strec filmle sıkıca sarılıp buzdolabında 1 gece bekletilir. Ertesi gün strecden çıkartılıp üzerine hindistan cevizi serpilip,dilimlenir ve servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder