28.12.2010

Balkabaklı Puding


Malzemeler:
1 kg bal kabağı
85 g (1 çay bardağı) toz şeker
100 ml (1 çay bardağı) su
10 adet petit beurre bisküvi
50 g (1 çay bardağı) iri kırılmış ceviz
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Puding
750 ml (3,5 su bardağı) süt

Üzeri için:
Yarım çay bardağı ceviz içi

Hazırlanışı:
Bal kabaklarını irice kesip üzerine toz şeker ve suyu ilave edin, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp çatal ile ezerek püre haline getirin. Soğutup kırılmış bisküviler ile cevizleri ilave edin ve karıştırın.

Pudingi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Pudingi, aralara bal kabaklı karışımdan koyarak kaselere paylaştırın.

Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve 1-2 saat bekletin. Ceviz ile süsleyerek servis yapın.

Kaynak: www.droetker.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder