18.12.2010

Patlıcan Pizzası

Malzemeler:
2 bostan patlıcan
1 tutam fesleğen
2 diş sarımsak
3 çorba k. biber sos
beyaz peynir
kaşar peyniri
maydanoz
2 domates
zeytinyağı
tuz, karabiber


Hazırlanışı:
2 adet bostan patlıcanı 1 parmak genişliğinde kesilir. Parçalayıcıya 1 tutam fesleğen, üzerine 2 diş sarımsak ve zeytinyağı ilave edip parçalayıcıdan geçirilir. Patlıcan dilimleri fesleğenli karışma bulanır. Patlıcan dilimlerini fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir. Fırından patlıcanları çıkartılır. Bir kabın içine kaşar peyniri ve beyaz peynir rendelenir.

Üzerine ince kesilmiş olan maydanozu ilave edilir ve karıştırılır. Patlıcan dilimlerinin üzerine biber sosu sürüldükten sonra üzerine peynirli karışımı koyulur ve bir dilim domates ile süslenir. Önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında peynirler eriyene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder