MALZEMELER:
400 gram ıspanak
3 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ,1 küçük kuru soğan
1 çorba kaşığı un, tuz, karabiber
varsa 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
400 gram ıspanak
3 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ,1 küçük kuru soğan
1 çorba kaşığı un, tuz, karabiber
varsa 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
İÇİNE:
500 gram süzme yoğurt (koyu kıvamlı olsun)
2 - 3 diş sarmısak, 2 tane haşlanmış kırmızı biber
500 gram süzme yoğurt (koyu kıvamlı olsun)
2 - 3 diş sarmısak, 2 tane haşlanmış kırmızı biber
YAPILIŞI:
Ispanakları haşlayın. Ben tencerenin için konulan süzgeç şeklindeki aparatı kullandım. Suyunu süzüp blendırdan geçirin. Yumurta sarılarıyla birlikte bir kaba alın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Bu arada küçük bir tavada incecik kıyılmış kuru soğanı kavurun ve soğutup ıspanak -yumurta karışımına ilave edin.Tel çırpıcı ile iyice çırpın.. En son unu da ilave edip tekrar karıştırın. Yumurta akını mikserle en yüksek devirde 2-3 dakika çırparak kar haline getirin. Diğer karışıma ilave ederek yavaş yavaş karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökerek düzgünce yayın. 180º C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkınca 1 dakika bekletip henüz sıcakken pişirme kağıdı ile birlikte rulo yapıp 5 dakika bekletin. İçi için sarmısakları dövüp tuz ilave ederek süzme yoğurtla karıştırın. Hazırladığınız karışımı ıspanak rulosunun içine sürün.Üzerine haşlanmış yada közlenmiş kırmızı biberleri koyun. Ben doğradım. Bütün de koyabilirsiniz.
Rulo yaparak buzdolabına kaldırın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder