4.04.2011

Esra'dan Muffin ve Fondat au Chocolat tarifi

 
Damla Çikolatalı Muffin
Parça Çikolatalı Muffin
Malzemeler:
125 gr tereyağ veya margarin
yarım su bardağı tozşeker
2 yumurta (oda sıçaklığı)
1,5 su bardağı un
1 tatlı k. kabartmatozu
yarım su bardağı süt
arzuya göre damla çikolata
 
Yapılışı:
Oda ısısındaki tereyağ ve şeker mikserle krema haline gelene kadar çırpılır.  Daha sonra yumurtalar eklenir ve tekrar çırpılır. Un, kabartmatozu ile birlikte 2 kere elenerek azar azar ilave edilir. Üzerine süt eklenir ve bir spatula veya tahta kaşıkla karıştırılır (mikser kullanılmaz). Damla çikolatalar eklendikten sonra yağlanmış unlanmiş 12'lik muffin kalıbına paylaştırılır. 180°C fırında 20-25 dakika pişirilir. Pişdikten sonra 5 dakika daha kalıpta bekleterek dinlendirilir. 



Fondat au chocolat
Fondat au chocolat
Malzemeler:
120 gr bitter çikolata
80 gr tereyağ
2 yumurta
2 yumurtanın sarısı
60 gr şeker
2 vanilyaşekeri
2 kaşık un
 
12 li Muffin kalıbı
Pişirme süresi 7-8 dakika
Fırın ısısı  250° C

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder