9.04.2011

Kereviz Çorbası


Malzemeler:
1 adet büyük boy kereviz
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 adet ortaboy soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 litre su
Tuz
1 adet et bulyon


Yapılışı:
Kereviz,havuç,soğan, patates ve sarımsakları soyun. Bol suda yıkayarak küpküp doğrayın.
Tencereye sıvıyağı alın, doğradığınız sebzeleri bir çimdik tuz ve 1,5 litre suyu ekleyerek yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika kaynatın.
Tavada margarini eritin, unu katın ve kokusu çıkana kadar kavurun.Kavurduğunuz unu , 1 adet et bulyonu, pişen sebzelere ilave ederek iyice karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın.
Tencere ocaktayken çorba pürüssüz bir görünüm alana kadar blendırla sebzeleri parçalayın. Kıvamı size koyu gelirse yarım litre daha sıcak su eklemesi yaparak 5 dakika daha kaynatın ve sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder