9.04.2011

Meyveli Tart




Meyveli Tart
125 g un
1/2 paket kabartmatozu
100 g şeker
1 paket vanilyaşekeri
4 yumurta
3 kaşık sıvıyağ
2 kaşık sirke (meyvesirkesi)
Hazırlanışı:
Tart kalıbı yağlanır unlanır ve Buzdolabında bekletilir. 
Un ve kabartmatozu bir kaba elenir. Üzerine diğer malzemeler eklenir ve mikserle önce düşük ayarda daha sonra en az 1 dakika en yüksek ayarda çırpılır. 
Hamur tart kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış fırında 200 derece 15 dakika kadar pişirilir. Pişen tart 10 dakika sonra kalıpdan çıkartılır ve soğumaya bırakılır. Çilekli veya diğer Meyveli Tartlar için uygun bir Pastatabanı.

Arası için:
Pastakreması veya Kremşanti

Üzeri için:
Jöle 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder