8.04.2009

Mengen Pilavı

Malzemeler:
2 su b. pirinç
200 gr. kuzu eti
1 soğan, 1 kase mantar
3 domates, 1 su b. ceviz
1 çorba k. tereyağı
tuz, karabiber, dereotu
sıvıyağ, su

Hazırlanışı:
Tencereye 200 gr. et alınır. Üzerine küp kesilmiş olan soğan ilave edip sotelenir. Daha sonra doğranmış olan mantarlar ve küp küp kesilmiş domatesler ilave edilir. Sıcak su eklenerek pişirilir.

Pilavı için tencereye sıvıyağ ve tereyağ alınır. Üzerine 2 su bardağı pirinc ilave edip kavurulur. Etli olan karışım pilav tenceresine alınır ve pişirilir. Mengen pilavı piştikten sonra pilavın üzerine ince kesilmiş dereotu ve parçalanmış ceviz ilave edip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder