1 kg un, 1 p. yaş maya, 1 çorba k. tuz, 1 çorba k. şeker, 1 çay b. sıvıyağ, alabildiğince su
Simidin sosu:
2 çorba k. pekmez, 2 çorba k. sıvıyağ, 1 su b. su
Üzeri için:
200 gr. susam
Hazırlanışı:
Hamur için tüm malzemeler yoğrulur (normal hamurdan az daha sert olamlı). 5 dakika dinlendirmeye bırakılır. Daha sonra Hamurdan bezeler kopartıp ince uyun fitiller yapılır. Simit şeklinde yuvarlanır ve su, pekmez, yağ karışımının içine alınır. Sonra susuz şekilde susama batırılır ve fırın tepsisine dizilir. Tepside biraz mayalanmaya bırakılır. 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder