4.04.2009

KURABİYELER


Tereyağli Kurabiye:
250 gr. tereyağ, 250 gr. şeker, vanilya, 2 yumurta, 500 gr. un, 1 yemek k. su, (Rum) üzeri için 1 yumurta sarısı

Hamur biraz buzdolabında soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra merdane ile acılır ve kalıplarla kesilerek şekil verilir. Üzerine 1 yumurtasarısı sürerek pişirilir.

____________________________________________________________________

Sıkma Kurabiye:
320 gr. tereyağ, 250 gr. şeker, vanilya, 1 yumurta, 500 gr. un, 100-150 gr. çekilmiş fındık veya badem

Hamur rulo halinde biraz buzdolabında bekletilir. Soğuduktan sonra sıkma torbası yardımıyla tepsiye sıkılır.

____________________________________________________________________

Fındıklı Kurabiye:
Hamur:
25 gr. un, 80 gr. tereyağ, 50 gr. şeker, 70 gr. çekilmiş fındık, 2 yumurta sarısı, biraz tarçın

Üzeri için:
2 yumurta beyazı, 60 gr. şeker, 100 gr. çekilmiş fındık, süslemek için fındık

Hamur yoğurulduktan sonra buzdolabında biraz bekletilir. Sonra merdane yardımıyla açılarak yuvarlak kalıplar kesilir. Kaşıkla üzerine hazırlanan yumurtabeyazı koyulur ve bir fındıkla süslenir.

____________________________________________________________________

Pasta Fura (Pastane Kurabiyesi)
1 kg un, 500 gr. tereyağ, 300 gr. şeker, 3 yumurta, bir paket kabartmatozu

Hamur hazırlandıktan sonra yarısında çekilmiş fındık ilave edilebilir. Ay şeklinde şekillendirilir. Piştikten sonra uçları çikolata ve hindistancevizine batırılır.

Diğer yarısı merdane yardımıyla açılır ve kalıplarla kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürerek pişirilir.

____________________________________________________________________

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder