7.04.2009

Peynirli Patlıcan Kızartması

Malzemeler :
2 patlıcan
2 domates
fesleğen
mozarella peyniri


Sosu için:
1 yumurta
1 su b.süt
alabildiği kadar un
1 tatlı k.maya
tuz

Hazırlanışı :
Patlıcanlar uzunlamasına ince ince doğranarak kızartılır. Bu sırada domatesli bir sos hazırlanır. Bunun için; domatesler rendelenerek sıvıyağda kavrulur. Hazırlanan domates sos patlıcanların üzerine sürülür. Daha sonra üzerine fesleğen ve bir dilim peynir konularak sarılır ve kürdanla tutturulur. Diğer taraftan sos hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına yumurta, süt, maya ve alabildiği kadar un konularak karıştırılır. Koyu bir bulamaç oluşacaktır. Sarılan patlıcanlar bu bulamaça batırılarak tekrar kızartılır. Yeşilliklerle beraber servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder