20.11.2010

Çikolata parçalı Muffinler


 Malzemeler:
100 gr. tereyağ
100 gr. şeker
2 yumurta
1/2 rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya şekeri
150 gr. un
1,5 tatlı kasığı kabartma tozu
50 gr. nişasta
2-3 yemek kaşığı süt 
parça çikolata

Piştikten sonra:
Pudraşekeri

Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri mikserle en yüksek ayarda iyice çırpın (en az iki dakika). Çikolataları ekleyin, kaşıkla karıştırın. Kağıt kalıpları tepsiye dizin ve kek kıvamına gelen hamuru çok fazla taşmıyacak şekilde doldurun. 
Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.

Fırın ayarları:
E-Fırın: 175 - 200° C / 35-40 dakika
G-Fırın: 2.-3. ayarda /  35-40 dakika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder