1 paket büyük milfoy hamuru
1 litre süt
3 tane yumurta
155 gr toz şeker
125 gr nişasta
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Muhallebi için ilk önce bir tavada, tencerede yumurtaları çırpıyoruz, içine toz şeker koyup yine çırpıp, nişasta ve vanilyasında koyup karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütü dokup ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz
kelepceli kalıbı yağlıyoruz, içine büyük milfoyleri kaplıyoruz (büyük değilse küçükleri oklavayla birbirine yapıştırıp aynı şekilde yapıyoruz)
milfoy hamurunu çatalla aralarına delikler yapıp üzerine muhallebiyi döküp düzeltip ısıtılmış fırına yüksek ayarda koyup milföyler ve üst yüzü kızara kadar pişirip , fırından çıkardıktan sonra dinlenmeye bırakıp soğuyunca dilimlyip servis yapıyoruz.
Kaynak: http://100de100marifet.blogspot.com
1 litre süt
3 tane yumurta
155 gr toz şeker
125 gr nişasta
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Muhallebi için ilk önce bir tavada, tencerede yumurtaları çırpıyoruz, içine toz şeker koyup yine çırpıp, nişasta ve vanilyasında koyup karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütü dokup ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz
kelepceli kalıbı yağlıyoruz, içine büyük milfoyleri kaplıyoruz (büyük değilse küçükleri oklavayla birbirine yapıştırıp aynı şekilde yapıyoruz)
milfoy hamurunu çatalla aralarına delikler yapıp üzerine muhallebiyi döküp düzeltip ısıtılmış fırına yüksek ayarda koyup milföyler ve üst yüzü kızara kadar pişirip , fırından çıkardıktan sonra dinlenmeye bırakıp soğuyunca dilimlyip servis yapıyoruz.
Kaynak: http://100de100marifet.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder