Malzemeler:
4 yumurta sarısı
4 yumurta akı
100-120 gr. şeker
100-120 gr. un
1 fiske tuz
1 p. vanilya şekeri
Hazırlanışı:
Yumurta akı bir fiske tuz ile kar kıvamına gelene kadar çırpılır. Daha sonra şeker kaşık kaşık ilave edilerek keskşn ve parlak olana kadar devam çırpılır. Yumurta sarısı iyice çırpılır ve yumurta beyazının üzerine dökülür. Un ve vanilya şekeride eleyerek ilave edilir. Çırpma teliyle karıştırılır (Mikser kullanılmaz!).
Rulo-Pastası:
Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye hazırlanan hamur 1 cm kalınlıgında dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika 200° derecede pişirilir.
Pişen kek üzerine şeker serpilmiş büyük bir beze ters çevrilir ve üzerinde ki kağıt alınır. Bezden aratan yanları hamurun üzerine örtülür ve rulo şekli verilerek soğutulur.
Kreması için:
3,5 su bardağı süt1 yemek k. nişasta
3 yemek k. un
1 vanilya şekeri
1 su bardağı şeker
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder